Bijna duizend kleindieren ondergaan keuring in ’t Riet

Kippen die groene eieren leggen en konijnen met hangende oren. Samen met sier- en watervogels, hoenders en sierduiven zijn ze te bewonderen tijdens de Kernhemshow in Ede. Bijzonder dit jaar is de aanwezigheid van de Brahmaclub op de tentoonstelling met meer dan 150 brahma’s, één van de grootste kippenrassen ter wereld. De bijna 100-jarige Edese Pluimvee Vereniging is er met de enthousiaste vrijwilligers weer in geslaagd een unieke tentoonstelling in elkaar te zetten.
,,We zien uit naar de komst van vele bezoekers. Via verschillende kanalen kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van wat er zoal gebeurd tijdens de show” aldus voorzitter Reijer Schothorst. Enkele hoogtepunten van de tentoonstelling worden via een livestream op Facebook en Instagram uitgezonden. Johannes van der Poel, lid van de tentoonstellingscommissie en PR-adviseur, is benieuwd naar de effecten. “Voor het eerste maken we actief gebruik van sociale media. We proberen ook via deze kanalen meer te laten zien van, en te vertellen over, de kleindieren en onze hobby. Kijken dus!”.

De Kernhemshow is een begrip in Ede en wijde omgeving. Fokkers vanuit Nederland en buitenland zenden hun beste dieren in en dingen mee naar de prijzen. Gespecialiseerde keurmeesters keuren de dieren, om deze vervolgens te bekronen met een predicaat. Bezoekers kunnen worden rondgeleid om een impressie te krijgen.

Van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober houdt de Edese Pluimvee Vereniging deze show in sporthal ’t Riet aan de Laan der Verenigde Naties 84. Deze zal worden geopend door de voorzitter van de Brahmaclub, Sander Visser. Kinderen kunnen knutselen en dieren aaien. De show is geopend op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is vindbaar via de website, www.epvede.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *