Johannes (17) heeft een passie voor kleindieren

 

Sinds zijn twaalfde is hij lid van de Edese Pluimvee Vereniging: Johannes van der Poel (17)

De geboren Edenaar studeert watermanagement op Helicon Opleidingen. Daarnaast was hij ambassadeur van het Waterschap Vallei en Veluwe en jongste Jeugddijkgraaf ooit van de Nederlandse Waterschappen. Momenteel is hij onder meer actief bij Jongerenraad Ede en als bestuurslid van onze vereniging.

Johannes heeft een grote liefde voor kleindieren. Hij fokt Zwartgrannen konijnen, een sinds 2004 erkend konijnenras in Nederland, en bezoekt daarmee ook tentoonstellingen door hele land. “Zelf beleef ik veel plezier aan de Zwartgrannen door hun rustig en nieuwsgierig karakter. Kenmerkend zijn de donkere ogen en de witte vacht met donker gekleurde haartoppen, het zogeheten grannenhaar. Deze haren zijn vanaf de helft van hun lengte dikker dan het overige dekhaar. De haren lopen uit in een lange glanzende punt en liggen als het ware over het dekhaar heen, waardoor dit ras een kenmerkende waas krijgt.”

“Het houden van dieren vind ik prachtig, maar ook het verenigingsleven spreekt mij aan. Simpelweg vanwege de onderlinge band die je met elkaar opbouwt.” Volgens Johannes is het belangrijk om waardevolle dierenrassen te beschermen en in stand te houden. “Het is goed om te zien dat liefhebbers zich ontfermen over kleindieren en deze willen behouden voor de toekomst.”

Meer weten over Johannes en zijn hobby? In het meinummer 2016 van Landleven staat een uitgebreid interview.

©TheoTangelder, voorjaar 2015

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *