Ruim 800 dieren gekeurd op Kernhemshow in Ede, iedereen is nu welkom!

Kippen die groene eieren leggen en konijnen met hangende oren. Samen met sier- en watervogels, hoenders en sierduiven zijn ze te bewonderen tijdens de Kernhemshow in Ede.De bijna 100-jarige Edese Pluimvee Vereniging is er met de enthousiaste vrijwilligers weer in geslaagd een unieke tentoonstelling in elkaar te zetten.

,,We zien uit naar de komst van vele bezoekers. Op donderdag 25 oktober zijn de kleindieren gekeurd en nu is het publiek welkom om de dieren te bewonderen”, aldus voorzitter Reijer Schothorst. Enkele hoogtepunten van de tentoonstelling worden via een livestream op Facebook en Instagram uitgezonden.

De Kernhemshow is een begrip in Ede en wijde omgeving. Fokkers vanuit Nederland en buitenland zenden hun beste dieren in en dingen mee naar de prijzen. Gespecialiseerde keurmeesters keuren de dieren, om deze vervolgens te bekronen met een predicaat. Bezoekers kunnen worden rondgeleid om een impressie te krijgen.

Van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 oktober houdt de Edese Pluimvee Vereniging deze show in sporthal ‘t Riet aan de Laan der Verenigde Naties 84. Kinderen kunnen knutselen en dieren aaien. De show is geopend op donderdag van 14.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is vindbaar via de website, www.epvede.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *