EPV-lid Wilco de Vos beste overheidsjurist van 2016

(Via https://www.omgevingswetportaal.nl/actueel/nieuws/2017/04/25/omgevingswetjurist-wilco-de-vos-wint-prijs-overheidsjurist-2016):

Op 24 april werd Wilco de Vos van het ministerie van IenM uitgeroepen tot overheidsjurist van het Rijk 2016. De Vos is als visionair wetgevingsjurist de spil in de grote  stelselherziening van de omgevingrecht. ‘De stelselherziening is een voorbeeldproject voor het ontwerpen van wetgeving met de deuren open,’ aldus de jury.

Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie, reikte als voorzitter van een unanieme jury deze bijzondere prijs aan De Vos uit. De jury ziet hem tegelijkertijd als vakbekwaam, creatief, vernieuwend, communicatief en verbindend en daarmee als dé overheidsjurist van morgen. ‘Wetgevingsbeleid en juridische borging zijn bij hem in goede handen. Hij staat bekend om zijn begrijpelijke en bruikbare adviezen. Wilco formuleert zorgvuldig en beschouwt een kwestie vanuit meerdere perspectieven, zonder te blijven hangen in wikken en wegen. De taal van de wetgeving moet voor hem helder zijn en niet onnodig ingewikkeld. Een wet is er voor de burgers. Kortom, De Vos houdt van heldere taal. Taal is zeg maar zijn ding’, aldus de jury.

Toegankelijkheid kenmerkt de meest aansprekende jurist van 2016. De jury:

Wilco straalt rust en bescheidenheid uit en praat niet over ‘ik’ maar over ‘het team’. Hij werkt samen met veel partijen in het veld en met diverse ministeries. Hij zal niet gauw een conflict opzoeken, maar is standvastig en rolvast.

De EPV feliciteert Wilco van harte met deze prijs!

Foto: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *